wtorek, 10 maja 2016

CZEKOLADA Z OWOCÓW DO SMAROWANIA

Coraz częściej słychać o alergii na orzechy. W czekoladach do smarowania, które można zakupić w marketach, szczególnie w nutelli znajdują się ogromne ich ilości. Poza tym kupne smarowidła są  wysoko kaloryczne i psują zęby.
Polecam zdrowszą odmianę czekolady do smarowania. Składa się w większej części z owoców i nie zawiera nawet grama tłuszczu.
Cukier który zastosowałam, można zastąpić ksylitolem a wtedy osoby mające problemy z wysokim poziomem cukru we krwi, mogą z czystym sumieniem ją zajadać.
Ma bardzo lekką i delikatną konsystencję I nie można jej się oprzeć. Zobaczycie, że jak raz zrobicie to pozostanie ona w Waszym menu.







 do wykonania potrzebujemy;

3 banany 
1 dojrzałe awokado 
2 kopiate łyżki kakao
2 kopiate łyżki cukru pudru.

Owoce należy obrac ze skórki i umieścić w misie blendera. Zmiksować. Dodać cukier i kakao.
Dokładnie wymieszać. Można schłodzic w lodówce. Gdy jest schłodzone lepiej smakuje.

SMACZNEGO

3 komentarze:

  1. Robiłyśmy taką nutelle wiele razy, jakiś czas temu miałyśmy wręcz na nią fazę :P
    Jest pyszna i zdrowsza :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrobiłam pierwszy raz i to jest mój początek fazy :) :) :)

      Usuń