niedziela, 29 maja 2016

Śniadaniowe placuszki biszkoptowe z białym serem

wspaniałe placuszki, delikatne.



SKŁADNIKI;

3 jajka
3 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 łyżki mąki
250 g. twarogu chudego (w kostce)
szczypta soli
Pół łyżeczki proszku do pieczenia 



Żółtka ucieramy do białości z cukrami. Do masy dodajemy twaróg.Mieszamy na wolnych obrotach.

Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem.

Białka ubijamy ze szczyptą soli.

Ubitą pianę z białek łączymy z masą .
Patelnie lekko smarowałam tłuszczem.
 Piekłam z obu stron na złoty kolor.

Zrobiłam z twarogu chudego, gdyż taki akurat miałam. Bardzo smaczne są z tłustym i półtłustym również ;)

SMACZNEGO :)



23 komentarze:

  1. Małgosiu ale pyszne placuszki, mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapewne smaczne :-) Koniecznie muszę spróbować, bo bardzo lubię twaróg.

    OdpowiedzUsuń
  3. Spróbuję ten przepis wyglądają smacznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Spróbuję ten przepis wyglądają smacznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo lubię wszelakie placuszki, nawet wczoraj robiłam na kolację. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ cudowne i puszyste placuszki! Idealne na śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Małgosiu wpraszam się na jednego :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wspomnienie z dziecinstwa, pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ależ apetyczne placuszki. Właśnie jutro mam w planach robić i teraz mam dylemat, czy z mojego, czy z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. rumiane i bardzo smakowite! z ulubionych dżemem będzie prawdziwa uczta;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Te kropeczki twarogu - ach. Pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Twoje przepisy na placuszki sprawdzają się idealnie. Kto jeszcze nie spróbował, niech to zrobi jak najszybciej, bo warto:)
    Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Grubaśne i pulchniutkie :) Takie placuszki są najlepsze :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Dla mnie to za dużo białka, ale nie wątpię, że smakowały świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pyszne śniadanko! Też często robię podobne i potwierdzam, że są bardzo smakowite :)

    OdpowiedzUsuń