wtorek, 28 czerwca 2016

Capundi z mięsem w sosie pomidorowym.

Dzisiaj pierwszy raz kupiłam makaron włoski Capundi. Widziałam już z jego udziałem wiele przepisów. Wygladały smacznie i ciekawie. Postanowiłam i ja go wypróbować :)

Do niego podsmażone mięsko mielone i pomidory i jak mawiają Włosi wyszło molto buono czyli bardzo dobre :)


  500 gr. makaronu capundi 

500gr surowego mielonego mięsa
puszka pomidorów pokrojonych
1 cebula
3 ząbki czosnku
oliwka do podsmażenia mięsa
sól, pieprz, bazylia.


 makaron gotujemy w/g wskazówek na opakowaniu.
mięso kładziemy na patelnię , wgniatamy czosnek 
dodajemy pokrojoną cebulę, podlewamy oliwką dodajemy przyprawy.
dusimy mieszając aż mięso zmięknie.



Gdy mięso zmięknie dodajemy pomidory z puszki. Mocno przyprawiamy. I gotujemy aż całość będzie nam smakowała i wszystko będzie miękkie.


Dobre rady; nie dajemy pomidorów gdy mięso jest niedogotowane gdyż takie już zostanie.

Smacznego.

18 komentarzy:

  1. Bardzo lubię wszelkie sosy do makaronu. Jestem wręcz makaronowym potworkiem. Fajna propozycja Małgosiu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również lubię makarony, sosy. Na pewno wypróbuję przepisik. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam jakie pyszności dzisiaj u ciebie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię makarony, a ten ma bardzo fajny kształt :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy makaron, takiego chyba jeszcze nie widziałyśmy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mnie to cieszy ;) są u Was rzeczy, których ja też nigdy nie widziałam 😃

      Usuń
  6. Wspaniałe danie - bardzo lubię ten makaron, a w towarzystwie takiego sosu musi smakować wybornie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie i pomysłowo:) pozdrawiam Cię kochana :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Znakomite połączenie, ja lubię ale moi panowie to już w ogóle nie odeszliby póki wszystkiego by nie zjedli :)

    OdpowiedzUsuń