piątek, 17 czerwca 2016

Pasta jajeczna




Pyszna pasta jajeczna.W moim domu idzie jak woda ;) Szczególnie gdy mam swojskie jaja od kur z wolnego wybiegu-czyli od mojej teściowej :)

Składniki;

Jajka , majonez -najlepszy kielecki, sól, pieprz.

Ugotowane jaja przepuszczamy przez praskę. Lub rozgniatamy widelcem.
Dodajemy majonez, sól, pieprz. Pasta bardzo smakuje z pieczywem, pomidorkiem, szczypiorkiem, ogórkiem......

Polecam :)


7 komentarzy:

  1. Też często robię, bo bardzo ją lubimy :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadałyśmy ją w podstawówce czasem jak były z nią bułki rozdawane :P W tedy nam smakowała ale nigdy same jej nie przyrządziłyśmy ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co to była za podstawówka? Niedowiary ;)Mnie mleko w szklankach rozdawali.

      Usuń
  3. Też mi się marzy taka pasta z jaj ze swojskich kur :) Przy okazji wizytacji rodziny na wsi, muszę trochę im jaj podprowadzić ;)

    OdpowiedzUsuń