wtorek, 9 sierpnia 2016

Pesto z pietruszki i orzechów włoskich

Dostałam od koleżanki bardzo dużo natki pietruszki. Zrobiłam z jednej setne części :) pesto, a reszta trafiła do zamrażarki.
dwie wiązki pietruszki. Miksujemy same listki bez łodyżek.
2 ząbki czosnku
oliwka 1/3 szklanki
sól i dwie garści prażonych na suchej patelni orzechów włoskich.



Bardzo bogate w żelazo i smaczne pesto.

Pietruszkę miksujemy z czosnkiem , solą i oliwką.
Orzechy po uprażeniu posiekałam.

Polecam gorąco:)

14 komentarzy:

  1. Lubię pesto, czasem zastępuję nim sos pomidorowy na pizzy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego pesto jeszcze nie jadłyśmy :)
    Zachęcamy do wzięcia udziału w naszym konkursie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziewczyny byłam i widziałam :) Wasz konkurs. Spróbuję może swoich sił :)

      Usuń
  3. Twoje pesto prezentuje się znakomicie! Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hello, this looks like a tasty pesto dish! Thanks for sharing. Enjoy your day and the week ahead!

    OdpowiedzUsuń
  5. Banalnie łatwe do zrobienia, a smak oblędny:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł. Chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń