piątek, 5 sierpnia 2016

Placuszki biszkoptowe z cukinią

Placuszki smażone bez tłuszczu. 



4 jaja
sól mała łyżeczka
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Żółtka miksujemy ze solą do białości. 
Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem.
Następnie pianę z białek.
Do masy dodajemy startą cukinię ( u mnie była jedna mała cukinia)

Smażymy bez tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
 Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. oj zjadłoby się :) jeszcze tylko sosik czosnkowy do tego i obiad jak marzenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O mniam! Ale super wyglądają! My chcemy takie na słodko z masłem orzechowym ^-^

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię warzywne kotleciki,a zwłaszcza te z Twojego przepisu. Przypadły mi one do gustu:-) Wyglądają bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń