wtorek, 3 stycznia 2017

Stromboli z mozzarellą i pomidorami

Zawijana kanapka na ciepło. Smak mozzarelli zapieczonej i pomidorów do tego posiekany szczypiorek stanowi bardzo smaczne połączenie. Gorąco polecam.



Składniki;
9 kromek chleba tostowego
1 duży pomidor
15 dkg mozzarelli
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki keczupu ( ulubionego)
bazylia, sól do smaku, pieprz.
Folia

Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek siekamy. 


Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy keczupem i kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.


Na pomidory dać ser  mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę.


Piec na suchej patelni z każdej strony.  Przed pieczeniem należy folię zdjąć.

21 komentarzy:

  1. Ojej, ale to musi być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię jak męska część sobie zażyczy z wędliną i żółtym serem.

    OdpowiedzUsuń
  3. To się nazywa kanapka! Pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł na kolację:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawa propozycja...koniecznie musze to wyprobowac, bo narobilas mi ogromnej checi na takie super danie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mnie cieszy, że narobiłam Tobie ochoty tym daniem :)Gorąco polecam i pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  6. Bardzo pyszna propozycja:) Gratuluję wyróżnienia na DS. Pozdrawiam Iza:)

    OdpowiedzUsuń
  7. w tej wersji smakowej podoba mi się jeszcze bardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny pomysł na kanapkę :) Gratuluję tytułu Doradcy Mistrza Sowy na DS :)

    OdpowiedzUsuń
  9. No proszę , niby takie prost a jakie pyszne może być :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. Proste i na pewno bardzo smaczne :) Super przepis!

    OdpowiedzUsuń
  11. Niezłe :) Muszę koniecznie spróbować :)
    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  12. Wszystkim dziękuję za miłe komentarze :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ciekawe! Nigdy nie słyszałyśmy ani nie jadłyśmy stromboli :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Nigdy nie słyszałam o stromboli z chleba tostowego, dlatego musze spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. wygląda bardzo apetycznie, muszę kiedyś spróbować:)

    OdpowiedzUsuń