niedziela, 22 stycznia 2017

Zapiekanka z dorszem

Bardzo smaczne danie zrobione w naczyniu żaroodpornym. Głównym składnikiem są ziemniaki, ryba i garść przypraw.


 Składniki;

2 duże surowe ziemniaki
1 marchew
4 płaty dorsza
bazylia 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku
oliwka do polania 1/4 szklanki





Ziemniaki i marchew pokroić bardzo cienko w plasterki. Umieścić na dnie naczynia. Polać połową oliwki i posypać połową przypraw. Na wierzch dać płaty ryby i powtórzyć czynność z ziołami, solą i oliwką.

















Piec 1/2 godziny w 180*













Smacznego :)


24 komentarze:

  1. Małgosiu, wygląda smakowicie, lubię dorsza ale zapiekanki jeszcze nie robiłam. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała propozycja Małgosiu. :-) Wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Łał jaka porcja, a jaka piękna zastawa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności :) Uwielbiam dorsza w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  5. dorsz to i moja ulubiona rybka, bardzo często podaję go zapiekanego właśnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł na dorsza. Na pewno wyszło pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Małgosiu pyszne danie przygotowałaś:) Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam dorsza moim zdaniem jest smaczniejszy niż słynny losos a ta zapiekanka wygląda oblednie i mysle ze pierwsza bym do niej dopadla Pychota!

    OdpowiedzUsuń
  9. Taka zapiekanka to świetny pomysł na lekki, ale pełen smaków obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię takie dania, są pyszne i zdrowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zapiekanki bardzo lubię, ale z rybką jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wszystkim bardzo dziękuję za miłe koentarze :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Fajna, nigdy nie pomyślałam o zapiekance z dorszem :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam dorsza - w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Do takiej zapiekanki świetnie pasuje ser :)
    Bardzo lubię takie dania :) Proste i smaczne.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo lubimy dorsza ale niestety jego zapach podczas pieczenia sprawia, że odechciewa nam się go przyrządzać :P Zapiekanka na pewno by nam smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Przefajna jest taka zapiekana rybka :)

    OdpowiedzUsuń