niedziela, 9 kwietnia 2017

Roladki z sera i kaszy Bulgur

Pyszna przekąska dla smakoszy kasz. W mojej propozycji występują trzy rodzaje kaszy bulgur i ryż. Smak wzbogaca smażona na suchej patelni szynka szwarcwaldzka.Polecam.







Składniki;

3 łyżki kaszy bulgur z pszenicy
3 łyżki kaszy bulgur z łubinu
3 łyżki kaszy bulgur z zielonego groszku
3 łyżki ryżu brązowego
4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
4 plasterki ulubionego sera żółtego
duży ząbek czosnku
sól do smaku
pieprz mielony 1/2 łyżeczki
papryka słodka 1/2 łyżeczki
Zioła do sałatek w młynku
3 łyżki oliwki






















Wszystkie kasze mieszamy ze sobą i gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu należy je odcedzić, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, oliwkę i przyprawy.
Zawinąć w plasterki sera żółtego. Zapiec w opiekaczu opcja- góra, lub w piekarniku.
Plasterki szynki usmażyć na suchej patelni, są bardzo kruche i chrupiące.
Podawać razem, całość komponuje się bardzo smacznie.

13 komentarzy:

  1. Jeszcze takich roladek nie jadłam, świetny pomysł!!! (mam takie same talerzyki) ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł, ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kasze bulgur uwielbiam, ser również :) Pyszna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Roladki z sera i kaszy wyglądają apetycznie, bulgur bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. To coś dla mnie, kasze uwielbiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kaszę bulgur bardzo lubię i często jem :) Takie roladki to bardzo dobry pomysł na urozmaicenie sobie obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł, taki oryginalny. Muszę sprobować Twojego przepisu Gosiu :-)

    OdpowiedzUsuń