środa, 6 września 2017

Chleb rustykalny ze śliwką


Chlebuś ten pochodzi z oferty sklepu Radix-bis. Można go kupić łącznie z foremką, w której jest pieczony. Foremka oczywiście jest gratis. Składa się wyłącznie z samych ziaren i nie zawiera ani grama mąki.

Oto jak wygląda w oryginale;   



W osobnym woreczku jest cała zawartość, włożona we foremkę. Tak więc po otwarciu nic się nie wysypuje.

Ziarna należy wymieszać z dwoma roztrzepanymi jajkami, łyżeczką soli oraz 75 ml. kefiru lub maślanki. Pieczemy w temp. 180* około 40 minut


Tak wygląda po upieczeniu;





I po pokrojeniu;

Chlebek jest taki smaczny, że można zajadać go samego, bez żadnych dodatków.


27 komentarzy:

  1. Super, bardzo fajny pomysł na domowy chleb, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda wyjątkowo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. kiedyś taki piekłam, fajny sposób na ciepły chleb błyskawicznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetycznie wygląda :) Chętnie bym skosztowała :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam podobnie inny chlebek, mi bardzo smakował

    OdpowiedzUsuń
  6. Pomysł dobry na szybki własny chleb.
    Piekę sama komponując ziarna, ale może spróbuję gotowiec...

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale fajny, chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  8. super ! uwielbiam takie domowe pieczywko

    OdpowiedzUsuń
  9. Próbowałam, smak śródziemnomorski, był przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  10. to teraz chyb już nikt nie może powiedzieć że pieczenia jest trudne:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię wszelkie ziarna, więc i taki chlebek przypadłby mi do gustu - wygląda przepysznie i odżywczo ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetny jest ten chlebek, będę musiała skorzystać kiedyś z oferty tego sklepu:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda fajnie. Chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Fajny chlebek ☺ Bardzo apetycznie wygląda ☺

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  15. Chętnie bym zjadła taki chlebek.Pozdrawiam; )

    OdpowiedzUsuń
  16. To dla mnie nowowść. Wygląda bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ale ten chlebek cudnie wygląda! Musi bosko smakować :D

    OdpowiedzUsuń