sobota, 9 września 2017

tortilla wegetariańska



Nadzienie do placków zrobiłam z płatów kotletów sojowych. Odpowiednio przygotowane są świetną alternatywa dla mięsa. Polecam gorąco.




Na 9 placków tortilli -przepis 

 1/2 małej kapusty pekińskiej
1/2 puszki kukurydzy
pęczek szczypiorku
pomidorki koktajlowe
sos tatarski
opakowanie kotletów sojowych  
 1/2 litra bulionu warzywnego
łyżeczka przyprawy gyros. 

Kapustę szatkujemy, solimy. Szczypiorek siekamy.

W osobnym naczyniu należy zagotować bulion z gyrosem. Gdy zacznie się gotować, wrzucić suche kotlety sojowe. Wyłączyć i trzymać pod przykryciem 7 minut. Po tym czasie wyjąc i położyć na sitku, aby je troszkę odsączyć.



30 komentarzy:

  1. Dla mnie to dobra opcja, gorzej dla mojego męża. On musi mieć mięso :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Placki wyglądają przepysznie. Jest już bardzo późno, a mi na widok tortilli ślinka cieknie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetycznie wygląda :) Zjadłabym pomimo późnej pory :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypełniona po brzegi i z pewnością smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszny przepis :)
    lubię kotlety, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszności, bardzo lubię tortille :-0

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny przepis, takiej tortilli jeszcze nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajny pomysł, ja akurat lubię kotlety sojowe, więc takie danie na pewno by mi smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Małgosiu to ja się wpraszam na takie pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. A mnie zachęciło bardzo:))chętnie wypróbuję:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  11. Czuję, że bardzo by mi takie danie smakowało - jest pysznie wypchane warzywami ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. super, właśnie taką bym dzisiaj zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam tortille!!! Pyszności!!! Serdecznie pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  14. Pekińska kapusta! Tego mi brakowało w tortillach, które do tej pory robiliśmy z chłopakiem. Teraz juz będę o niej pamiętała.

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo fajny pomysł. Aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Na taką wersję tortilli chętnie bym się skusiła :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ale super pomysł na wykorzystanie kotletów sojowych! Mój je uwielbia, więc taki obiad zrobiłby furorę :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Często robię tortille. Są pyszne. W tej wersji są najlepsze. 

    OdpowiedzUsuń
  19. Jakie pomysłowe tortille :) Pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Jaka pyszna aż zgłodniałam na jej widok :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Świetna przekąska i smakowita. Bardzo lubię takie.

    OdpowiedzUsuń
  22. Nie przepadamy za takimi potrawami ale w Twojej wersji to już inna sprawa :D

    OdpowiedzUsuń
  23. Jakoś nie jestem fanką kotletów sojowych, chyba bym tam mielone kotleciki wsadziła ;)

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam tortille w każdym wydaniu! Ta wygląda bardzo smacznie :)
    Pozdrawiam, Tak Po Prostu BLOG :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Ooooo już wiem, co zrobię na obiad w Tym tygodniu!:-)

    OdpowiedzUsuń