czwartek, 5 października 2017

Krem z dyni


Zapraszam na smaczny, rozgrzewający i jesienny krem z dyni.


KREM Z DYNI





2 kg. obranej dyni
3 czerwone papryki
3 pomidory
1 cebula
1 ziemniak
sól do smaku, pieprz mielony
imbir mielony 1/2 łyżeczki
szczypta gałki muszkatołowej
świeża papryczka chilli 2 cm.
Bulion warzywny, taka ilość aby zakryła warzywa.

Dynię obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory również obieramy ze skórki.
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy. Gdy zmiękną doprawiamy do smaku i miksujemy.

Smacznego.



13 komentarzy:

  1. Pychotka, też mam w planach ale na przyszły tydzień :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiamy taki krem z dyni :) Trzeba się najeść dyni póki można bo mrożona to już nie to samo :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ja tez uwielbiam te zupe z dodatkiem oleju dyniowego i smietany pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczna zupa krem z dyni :) Idealna na tę porę roku ;)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam kremy, a z dyni szczególnie :-)

    OdpowiedzUsuń