piątek, 19 stycznia 2018

Twarogowe kluski z pieczarkami


Jest to danie kuchni wegetariańskiej. Kluski wykonane z serków homogenizowanych ze smażonymi pieczarkami. Polecam.



































Kluski;

2 serki homogenizowane naturalne
2 jaja
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
1/3 łyżeczka soli

kilka pieczarek
sól do smaku
pieprz
papryka czerwona słodka
oliwka do smażenia


Serki należy wymieszać z jajami, mąką pszenną i skrobią, dodać sól.
Odstawić na 10 minut.
Nakładać na gotującą osoloną wodę, przy pomocy dwóch łyżek. Gotować od momentu wypłynięcia na wierzch, około minutę.

Pieczarki pokroić i usmażyć na oliwce w przyprawach.
Podawać z ugotowanymi kluskami.
Smacznego.



17 komentarzy:

  1. Lubię twarogowe kluski, ale jadam zawsze z kwaśną śmietaną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam takich pieczarek, a połączenie z kluseczkami kusi :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. U nas dzisiaj też grzybki były tylko z placuszkami:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wyglądają twarogowe kluseczki :) Ja bardo lubię je jeść na słodko :)

    Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  5. Moja mama twarogowe kluski podawała ze zmiksowanymi z cukrem i śmietaną truskawkami. W wydaniu wytrawnym, z pieczarkami, muszą być bardzo smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na pewno smakowały genialnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja takich klusek nie jadłam chętnie spróbuje.Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy przepis, nigdy takich klusek nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie się prezentuje taki obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kluski jak kluski, ale te pieczarki! Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń