czwartek, 3 maja 2018

Jaja sadzone w papryce


Danie świetnie sprawdza się na przyjęciach. Ubarwia stół, poza tym jest na prawdę smaczne.
Gotowe usmażone krążki, można ułożyć na kromkach z ciemnego pieczywa.

Polecam.

JAJA SADZONE W PAPRYCE






czerwona papryka
surowe jajka tyle sztuk, ile krążków papryki
sól do smaku
pieprz czarny świeżo mielony
szczypiorek do posypania


Przygotuj dobrą nieprzywierającą patelnię

Paprykę myjemy i kroimy na krążki. Im mniejszy tym musi być wyższy, aby jajko nie wylało się za zewnątrz.
Krążki papryki smażymy na początku, przez krótką chwilę same. Dzięki temu przywrą do patelni.
W każdy wbijamy surowe jajko, solimy i pieprzymy.
Przykrywamy pokrywką, aby szybciej się ścięły.


Smacznego.

15 komentarzy:

  1. A jak ładnie wyglada... wiosennie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne jedzonko!
    Miłego świętowania:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie wygląda!Wspaniały pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię pieczone bułeczki z jajkiem :) Takie jaja w papryce również są przepyszne :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  5. takie proste, ale zawsze efektowne <3 <3 co w tym jest, ze wszyscy "jemy oczami" :) a jak co ładnie i paetycznie wyglda to aż się czlowiek uśmiecha :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jejku ale fajne danie. Chętnie bym zjadła, zresztą chyba muszę coś zjeść bo przeczytałam jajka sadzone w panierce hihi :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetna forma serwowania sadzonych jaj. Super:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow, nigdy nie jadłam takich jaj.

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie :) U mnie wczoraj również były tak zrobione jajka, tylko dodatkowo jeszcze w towarzystwie szparagów.

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetny pomysł z tymi jajkami :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubimy takie jajka, kiedyś robiłyśmy je dość często :D

    OdpowiedzUsuń