poniedziałek, 14 maja 2018

Twarożek śmietankowy


Tak przygotowany twarożek mogę jeść i jeść. Jest na prawdę smaczny i gorąco polecam. 


TWAROŻEK ŚMIETANKOWY







300 g. twarogu półtłustego
2 łyżki cukru
200 g. śmietanki 30%


Twaróg należy zgnieść widelcem, dosypać cukier i dobrze wymieszać.
Śmietankę 30% ubić na sztywno. Do twarogu dodać maliny, można dodać również inne owoce świeże, sezonowe.
Ubitą Śmietankę delikatnie połączyć ze zgniecionym twarogiem.

Smacznego.

8 komentarzy:

  1. jako dziecko jadłam tylko taki twarożek,swojski ser i śmietanka,ale było pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być pyszny, dawno czegoś podobnego nie jadłam, czas nadrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzisiaj też będę jadła twarożek ale ze szczypiorkiem.

    OdpowiedzUsuń
  4. też lubimy takie twarożki ale nie dajemy śmietany a jogurt naturalny. Świetnie smakują na słodko i wytrawnie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze jem twaróg tradycyjnie: ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ale Twoja wersja" na słodko" bardzo mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię wszelkie smarowidełka te wytrawne i słodkie też :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Twarożek na słodko zawsze smakuje wyśmienicie :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń