Tak przygotowany twarożek mogę jeść i jeść. Jest na prawdę smaczny i gorąco polecam.
TWAROŻEK ŚMIETANKOWY
300 g. twarogu półtłustego
2 łyżki cukru
200 g. śmietanki 30%
Twaróg należy zgnieść widelcem, dosypać cukier i dobrze wymieszać.
Śmietankę 30% ubić na sztywno. Do twarogu dodać maliny, można dodać również inne owoce świeże, sezonowe.
Ubitą Śmietankę delikatnie połączyć ze zgniecionym twarogiem.
Smacznego.
jako dziecko jadłam tylko taki twarożek,swojski ser i śmietanka,ale było pyszne :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszny, dawno czegoś podobnego nie jadłam, czas nadrobić.
OdpowiedzUsuńDzisiaj też będę jadła twarożek ale ze szczypiorkiem.
OdpowiedzUsuńteż lubimy takie twarożki ale nie dajemy śmietany a jogurt naturalny. Świetnie smakują na słodko i wytrawnie :D
OdpowiedzUsuńZawsze jem twaróg tradycyjnie: ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ale Twoja wersja" na słodko" bardzo mi się podoba
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkie smarowidełka te wytrawne i słodkie też :)
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńTwarożek na słodko zawsze smakuje wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk