poniedziałek, 14 maja 2018

Twarożek śmietankowy


Tak przygotowany twarożek mogę jeść i jeść. Jest na prawdę smaczny i gorąco polecam. 


TWAROŻEK ŚMIETANKOWY







300 g. twarogu półtłustego
2 łyżki cukru
200 g. śmietanki 30%


Twaróg należy zgnieść widelcem, dosypać cukier i dobrze wymieszać.
Śmietankę 30% ubić na sztywno. Do twarogu dodać maliny, można dodać również inne owoce świeże, sezonowe.
Ubitą Śmietankę delikatnie połączyć ze zgniecionym twarogiem.

Smacznego.

7 komentarzy:

  1. Musi być pyszny, dawno czegoś podobnego nie jadłam, czas nadrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj też będę jadła twarożek ale ze szczypiorkiem.

    OdpowiedzUsuń
  3. też lubimy takie twarożki ale nie dajemy śmietany a jogurt naturalny. Świetnie smakują na słodko i wytrawnie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Zawsze jem twaróg tradycyjnie: ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ale Twoja wersja" na słodko" bardzo mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię wszelkie smarowidełka te wytrawne i słodkie też :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Twarożek na słodko zawsze smakuje wyśmienicie :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń