poniedziałek, 25 czerwca 2018

Budyń o smaku cappuccino


Bardzo smaczny, aksamitny deser w postaci budyniu. Dla smakoszy kawy i nie tylko dla nich.
Przygotowanie takich deserów trwa chwilę.
Polecam.



BUDYŃ O SMAKU CAPPUCCINO







Składniki ;

500 ml. mleka + 1/2 szklanki
1 kopiata łyżka kawy rozpuszczalnej
mała łyżeczka ciemnego kakao
2 kopiate łyżki cukru
5 łyżek skrobi kukurydzianej

Wykonanie;

500 ml. mleka zagotować z kawą, cukrem i kakaem. W 1/2 szklanki rozprowadzić skrobię kukurydzianą. Wlać na gotujące się mleko z dodatkami. Powstanie budyń, który należy jeszcze chwilę gotować i mieszać.
Gotowy przelać do pucharków.

Smacznego.



13 komentarzy:

  1. Twój budyń ma cudowną konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Deser wygląda rewelacyjnie, z pewnością spróbuję go zrobić w najbliższym czasie :) Ostatnio jadłam wspaniały deser w restauracji w Jeleniej Górze - czekoladowy suflet, był mega smaczny. Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  3. o ;) nawet mam wszystkie składniki, będzie idealny po obiadku :) dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki budyń to spełnienie marzeń takiego maniaka cappucino jak ja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki budyń na pewno ma ciekawy smak :).

    OdpowiedzUsuń
  6. Budyń super. Chętnie spróbuję, bo sklepowe dawno mi sie znudziły :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nas cappuccino nie przekonuje ale jak je pominiemy to będzie nam smakować :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Oj, wygląda bardzo smakowicie :D Zdecydowanie coś w moich smakach :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wspaniały deser coś dla mojego męża

    OdpowiedzUsuń