wtorek, 24 lipca 2018

Ciasto czekoladowe


Gotowy produkt do wypieku ciasta czekoladowego z Mąki Szymanowskiej.
 Ciasto jest delikatne, rozpływa się w ustach, jest smaczne, nie za słodkie, pachnące czekoladą.
Przepis powstał przy współpracy z marką Polskie Młyny
Produkt powinien być w każdej kuchni. Jeżeli przyjdą niespodziewani goście lub masz ochotę na coś dobrego. Do sypkiej mieszanki wystarczy dodać dwa jaja i trochę margaryny.
Opis wykonania i czas pieczenia, opisany jest dokładnie na opakowaniu.
Polecam.


CIASTO CZEKOLADOWE










Wystudzone ciasto posmarowałam polewą czekoladową.
100 g. śmietanki 30%
70 g. gorzkiej czekolady


Śmietankę wlewamy do garnka i lekko podgrzewamy, dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy, aż powstanie gęsty sos czekoladowy.


Smacznego.


16 komentarzy:

  1. Czasami robię takie ciasto. Jest pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasta czekoladowego nigdy nie odmówimy :P Fajny prawie gotowiec :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja córka uwielbia takie ciasta:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Markę znam, mąkę też a Ciebie w tym momencie proszę o kawałeczek czekoladowego ciasta do skosztowania.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ciasto czekoladowe :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię czekoladowe ciasta :) Apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czekoladowe ciasta bardzo lubię, a Twoje wygląda bardzo smakowicie :) Takie gotowce z torebki są idealne dla młodych kuchareczek, no i dla niespodziewanego gościa :D

    OdpowiedzUsuń
  8. aż mi sie ciasta zachciało ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda pysznie, a ja lubię czekoladowe ciasta :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetnie wygląda :) Ciacha czekoladowe uwielbiam, zwłaszcza w towarzystwie kawki :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Przyda się dla niezapowiedzianych gości:)

    OdpowiedzUsuń