sobota, 11 sierpnia 2018

Musli na bogato


Każdy może skomponować swoje własne musli. Nie wymaga to dużo pracy i czasu, a efekt końcowy jaki uzyskamy, na pewno nas zadowoli. W kupnych płatkach, jest albo za dużo cukru, lub za mało owoców. Często wygrzebujemy, to co nas zadowoli na talerzu, a resztę wyrzucamy.
Wcale nie musi tak być. Wystarczy zaopatrzyć się w produkty i samemu zrobić takie płatki.



MUSLI NA BOGATO






500 g. płatków owsianych
8-10 łyżek miodu płynnego naturalnego
50 g. orzechów włoskich

Bakalie należy pokroić na mniejsze kawałki, orzechy posiekać, banany połamać. Dno dużej blachy do pieczenia wyłożyć papierem. Wysypać wymieszane z płatkami bakalie. Polać miodem i lekko przemieszać.
Piec 20 minut w 160*. Co pięć minut nalezy uchylić piekarnik i wymieszać łyżką.

Po upieczeniu pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, aż musli przestygnie.


Smacznego.

20 komentarzy:

  1. Na pewno wykorzystam, bo lubię musli :)

    OdpowiedzUsuń
























  2. Ja zawsze robię domową mieszankę


    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno świetnie smakuje w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wiedziałam, że trzeba podpiec bakalie w piekarniku ? Spróbuję zrobić takie musli !!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzięki za taki super przepis! Pozdrawiam serdecznie Małgosiu.


    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie musli. Mniam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  7. Faktycznie na bogato, na bogato i na pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja zawsze tak robię, bo gotowe musli oprócz pożywnych składników zawierają całą masę cukru.

    OdpowiedzUsuń
  9. Też kiedyś sama robiłam musli ale nie tak bogato, pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Super, pyszne na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zdecydowanie taka domowa wersja jest najlepsza :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Robiłam kiedyś musli, ale znacznie prostsze. Na bogato jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Masz rację - samemu też można sobie coś fajnego zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Super! Nie ma to jak pyszne musli na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam, choć przyznam się, że sama nigdy nie robiłam ;)

    OdpowiedzUsuń