niedziela, 18 listopada 2018

Ciasto z mango bez pieczenia


CIASTO Z MANGO BEZ PIECZENIA







Składniki na blaszkę 24/28 cm

40 g, żelatyny
500 ml. śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 śmietanfixy do zagęszczenia śmietanki
400 g. jogurtu typu greckiego
850 g. pulpy z mango
200 g. herbatników jasnych
 1galaretka cytrynowa


Wykonanie;

Dno blachy należy wyłożyć folią spożywczą, na nią poukładać połowę herbatników.
Żelatynę zalać zimną wodą, w takiej ilości, aby ją zakryła, zamieszać i odstawić na 5 minut.
 Po tym czasie do napęczniałej żelatyny wlać 3/4 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia.
Do żelatyny dajemy dwie łyżki jogurtu, mieszamy (ma to na celu zahartowanie żelatyny)
Następnie dodajemy na przemian pulpę z mango i jogurt. Mieszamy, aż składniki się połączą.
Tężejącą masę wylewamy na herbatniki.

Na masę z mango ponownie układamy herbatniki.


Śmietankę 30% miksujemy z cukrem pudrem. Pod koniec dodajemy śmietanfixy.
Ubitą wykładamy na herbatniki.
Na śmietankę wylewamy tężejącą galaretkę.

Odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.

Smacznego.




30 komentarzy:

  1. Przyznam, że nie jadłam jeszcze takiego ciasta. Jestem ciekawa jego smaku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam mango, więc w ciemno dodaję do ulubionych i będę testować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię mango a to wygląda wyjątkowo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Owoc mango zawsze mam w domu, nigdy jednak nie korzystałam z pulpy z tego owocu. Ciasto wygląda obłędnie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie powiem że nie, ale wygląda obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam mango :) A w Twoim cieście jest go jeszcze tak dużo <3 Musi być pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  8. Małgosiu wspaniałe połączenie i wspaniałe ciacho

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam mango więc to ciasto to coś dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  10. Koniecznie będę musiała wykonać takie ciasto, bo wygląda smakowicie i wydaje się być banalne w zrobieniu.

    http://sar-shy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda bardzo apetycznie chyba się skuszę i wypróbuję przepis😋😋

    OdpowiedzUsuń
  12. O rajuśku ale wygląda bosko! Takie piękne lato w ponurym listopadzie! Bardzo bardzo mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  13. fajnie się prezentuje właśnie mam mango w domu i zastanawiam się na co je przerobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Piękne ciasto, powrót lata :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Cudnie optymistyczne kolory letnie tej ponurej jesieni ;) Aż korci, aby Ci porwać kawałeczek ciacha z talerzyka :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Nigdy nic nie robiłam z mango - chyba pora spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Pełne aromatu i takie proste do wykonania. Zapisuję do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mango i desery z tego owocu są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Małgosiu ale wspaniałe ciasto, z chęcią bym zjadła kawałek :-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Cudownie wygląda!
    Muszę je zrobić na weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  21. A;e pysznie się prezentuje! Palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  22. O mamuniu, jak pysznie wygląda to ciasto :D

    OdpowiedzUsuń
  23. A jak można dostać tą pulpe z mango

    OdpowiedzUsuń