sobota, 19 stycznia 2019

Kotlety w papryce z serami




KOTLETY W PAPRYCE Z SERAMI




Bardzo smaczne soczyste kotlety schabowe, w papryce słodkiej mielonej, oraz z pikantnym serem Gorgonzola. 

500 g. kotletów
2 jaja
bułka tarta
olej do smażenia
sól
ser gorgonzola 
ser żółty

Ubite kotlety posolić, obtoczyć w rozbełtanych i posolonych jajkach. Bułkę tartą wymieszać z papryką. Obtaczać nią kotlety. Kotleciki usmażyć. Jeszcze gorące posypać dodatkowo papryką i startymi serami. 

7 komentarzy:

  1. Och Małgosiu!
    Już na samą myśl, że to kotlecik schabowy cieknie mi ślinka. Mam zakaz na wołowinę i wieprzowinę.
    Pozostał mi jedynie kurczak bo jak wiesz, nie jem indyka, gęsi, kaczek, królików.
    Własnie tak przyrządzę filet z kurczaka.
    Bardzo serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich kotletów jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne danie:))pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę:))

    OdpowiedzUsuń
  4. genialny pomysł- zapisuje do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też jeszcze tak nie robiłam schabu,ale wiem że z pewnością mój mąż byłby bardzo usatysfakcjonowany takim obiadem:)

    OdpowiedzUsuń