czwartek, 10 października 2019

Chrupiące rogaliki z różą




CHRUPIĄCE ROGALIKI
 Z RÓŻĄ




Do zrobienia tych rogalików, potrzebujemy tylko trzech składników. Są mega smaczne, z wierchu chrupiące. W samym cieście nie ma cukru, słodycz daje nam konfitura z róży.
Przepis pochodzi od Marzenki.

Składniki na dużą blachę;

250 g. twarogu półtłustego
250 g. mąki pszennej
250 g. masła
mały słoik konfitury z róży

Twaróg należy pokruszyć palcami lub widelcem, dodać przesianą mąkę i pokrojone masło.
Ciasto zagnieść, aż składniki połączą się ze sobą. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić na pół godziny w zamrażarce. Nie chodzi o to aby ciasto zamrozić, musi być zimne.
Po wyjęciu z zamrażarki, podzielić na trzy części. Stolnicę posypać mąką. Każdy kawałek rozwałkować na koło. Wykroić osiem trójkątów. Na szerszej krawędzi dać po jednej łyżeczce konfitury. Zwijać od szerszej strony.
Piec na formie wyłożonej papierem do pieczenia 170* -30 minut

Smacznego.





29 komentarzy:

  1. Tyle o nich słyszałam,ale jeszcze ich nie piekłam ;-) Pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochana cudne ci wyszły no i jeszcze ta konfitura z róży. Częstuje się i pozdrawiam cieplutko 😃

    OdpowiedzUsuń
  3. W okresie ciąży ni ejem słodyczy, ale może się to zmieni kto wie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno są pyszne:))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Chętnie zjadłabym jednego, albo dwa rogaliki.

    OdpowiedzUsuń
  6. Z tego przepisu piekę ciasteczka , smaruję białkiem i posypuję grubym cukrem . Rogalików nie robiłam , wyglądają wspaniale . Pozdrawiam cieplutko 💜

    OdpowiedzUsuń
  7. Looks delicious. Thanks for visiting my blog today, hugs, Valerie

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają przepysznie. Muszę zrobić.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. moja mama robiła podobne - jeju jakie miłe wspomnienia! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ZAbieram ten przepis i w poniedziałek rogaliki Małgosiu ,smaku mi narobiłaś .

    OdpowiedzUsuń
  11. Aż ślinka cieknie na takie rogaliki :D

    OdpowiedzUsuń
  12. This look so yummy. Thanks for the recept!

    OdpowiedzUsuń
  13. Nadzienie z różanej konfitury w pączkach czy rogalikach to dla mnie najpyszniejsze rozwiązanie. Szkoda, że nie mam w spiżarni choćby jednego słoiczka takiej konfitury:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Cudowne :) Takie domowe rogaliki smakują najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Takie rogaliki to muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń