niedziela, 12 stycznia 2020

Ciasto migdałowe bez glutenu



CIASTO MIGDAŁOWE
 BEZ GLUTENU




Ciasto jest bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Składniki na małą formę do keksów

200 g. mąki migdałowej (zmielonych migdałów)
1/2 szklanki cukru
3 jaja
1 łyżka aromatu waniliowego

Całe jaja miksujemy z cukrem i aromatem, aż potroją swoją objętość. Następnie dodajemy makę migdałową i krótko mieszamy mikserem.
Ciasto wylewamy na formę wyłożoną w całości papierem do pieczenia.

Pieczemy w 150* 35-40 minut.

Smacznego.


12 komentarzy:

  1. Nie jadłam jeszcze takiego ciasta. Musi być pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie, kusząco wygląda. W ogóle to moje smaki...

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie wypieki :) proste i smaczne :) gdyby nie dodawać cukru mógłby być chlebkiem :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealne ciasto dla mojej córki, jej organizm nie toleruje glutenu, pozwól, że podkradnę Ci ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda na delikatne i puszyste :) Na pewno jest przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo apetycznie. Bez mąki pszennej i tłuszczu to zdrowszy wariant słodkości. Często piekąc ciasta zastępuję mąkę pszenną zmielonymi migdałami albo orzechami.

    OdpowiedzUsuń