BISZKOPT Z BRZOSKWINIAMI I MASĄ ŚMIETANOWĄ
Składniki na spód biszkoptowy;
3 jaja rozmiar M
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno, stopniowo dosypuj cukier. Gdy masa z białek będzie szklista i sztywna, dodawaj po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach miksera. Dołóż mąkę zmieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o śr. 25 cm, wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 160* i piecz 35 minut.
Na wierzch;
puszka brzoskwiń
500 ml. śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
2 śmietan-fixy
Brzoskwinie odsącz ze syropu. Pokrój na kawałeczki. Syropem nasącz ciasto i wyłóż pokrojone owoce.
Śmietanfix wymieszaj z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj śmietanfix z cukrem pudrem. Zmiksuj krótko do momentu, aż składniki się połączą. Masą śmietanową wysmaruj wierzch ciasta.
Smacznego.
Pyszności, jakby dodać serka Mascarpone to będzie fajna masa na tort chociaż w tej postaci też można dać do tortu , pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńKrążków tortu nie utrzyma. Ta masa jest miękka.
UsuńWygląda wspaniale, a smakuje pewnie obłędnie 😍
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Lubię takie ciasta. Zapisuję przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie. Dobrego tygodnia.
Pyszne ciacho Ci wyszło ^_^
OdpowiedzUsuńpyszności - muszę wypróbować ten przepis
OdpowiedzUsuńQué rico se ve con esa capa de crema y melocotones.
OdpowiedzUsuńPyszności. Chętnie skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńLubię biszkopt, a ten wygląda niezwykle smacznie.
OdpowiedzUsuńIdealne ciasto na smaczną podwieczorek.
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Idealne ciasto na letnie popołudnie – lekkie, owocowe i śmietankowe 😍🍑
OdpowiedzUsuńKlasycznie i zawsze pysznie.
OdpowiedzUsuńMm to musi być pychotka :D
OdpowiedzUsuńMiłego dnia :)
Angelika
Wspaniałe ciasto na podwieczorek do filiżanki herbaty :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Wygląda dobrze i smacznie :) do schrupania.
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta, a do tego brzoskwinie... mniam :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńUwielbiam, chociaż muszę unikać ;) Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuń❤️
OdpowiedzUsuńhttps://brigittapasztor.blogspot.com/