BROWNIE Z
CHAŁWĄ
Pyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z dodatkiem chałwy.
Składniki na blaszkę 30/20 cm.
250 g. gorzkiej czekolady
250 g. masła
4 jaja
120 g. maki pszennej
30 g. ciemnego kakao
120 g. chałwy
250 g. cukru
szczypta soli
Masło należy roztopić i zdjąć z palnika. Czekolady pokruszyć na kostki, lub rozdrobnić nożem. Do gorącego masła dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Jaja i cukier zmiksować, aż powstanie gładka i puszysta masa. Następnie dodać przestudzony sos czekoladowy. Dołożyć mąkę przesianą z kakao i solą. Pokruszoną chałwę delikatnie wmieszać w surowe ciasto. Piekarnik nagrzać do 180*. Formę do pieczenia wyłóż papierem. Pieczemy 20-23 minuty.
Smacznego
Lubię chałwę, więc na pewno by mi smakowało.
OdpowiedzUsuń🌸💖
UsuńWow, niesamowite połączenie smakowe.
OdpowiedzUsuńZgadzam się
UsuńAleż to musi być cudowne połączenie smaków 🥰 rozpływam się na samą myśl i wiem już że muszę tego skosztować!
OdpowiedzUsuńPolecam
UsuńAleż to musi być cudowne połączenie smaków 🥰 koniecznie muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, ciasto wygląda znakomicie, aż chce się je już zjeść. Przepis pójdzie w ręce brata, bo on kocha piec, gotować, dzięki. :))))
OdpowiedzUsuńDzięki ❤️
Usuń¡¡Hola Malgorzata!! Qué rico tiene que estar este brownie. Me encanta el chocolate y todo lo que lo contenga me parece irresistible. Besitos.
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuńwyglada smakowicie że ślinka leci
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńHej Kąciku! jak zobaczyłam twój koment, tożem tu zaraz wpadła i od razu na pyszne ciacho :-)
OdpowiedzUsuń💖👍
UsuńCiastko Brownie kojarzy mi się z dodatkiem do kawy mrożonej lub jako dodatek do gofrów :D
OdpowiedzUsuńNo to żeś mi teraz narobiła smaku!
OdpowiedzUsuńCałkiem nie tak dawno robiłam brownie wg przepisu Kasi Futki, ale z chałwą muszę spróbować koniecznie.
Pozdrawiam cieplutko 🤗😘
Polecam polecam.
UsuńNa pewno jest bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńSe ve muy rico y jugoso, me encanta como te ha quedado!
OdpowiedzUsuńBrownie i chałwa? Przecież to niebo dla zamysłów! 😍😍
OdpowiedzUsuńPrzecudnie wygląda to brownie :)
OdpowiedzUsuńJadło by się 😋
OdpowiedzUsuńAleż obłędnie wygląda to brownie. Narobiłaś mi ogromnej ochoty na maleńki kawałeczek.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Dziękuję i pozdrawiam 🌸
UsuńYummy -Christine cmlk79.blogspot.com
OdpowiedzUsuńTy to wiesz jak pobudzić ślinianki :)
OdpowiedzUsuńDodałam Cię do obserwowanych, bo będę korzystała z przepisów.
Pozdrawiam!!
Ania
Małgosiu! Cóż za rozpusta! Uwielbiam chałwę ale do ciasta jeszcze jej nie dodawałam. Do kremu mi się zdarzyło, ale do wypieku jeszcze nie. Bardzo inspirujący pomysł. Aż się głodna zrobiłam 😉
OdpowiedzUsuńUdanego weekendu i całego czerwca Kochana 🪻🪷☀️
Prezentuje się smakowicie 😋 Chętnie wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńJeju, aż ślinka cieknie. Brownie wygląda bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńUuuuu pyszne! Kradnę przepis i będę szaleć w kuchni! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo Ciekawe połączenie uwielbiam Brownie ale przez swoją intensywność w małych ilościach, chałwa może świetnie dodać różnorodności smaku.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wilgotne pyszności... przyznam, że nie jadłam jeszcze bownie z dodatkiem chałwy:)
OdpowiedzUsuńJestem fanem brownie. W tym podaniu chętnie bym spróbował.
OdpowiedzUsuńThis looks very good 👍 Warm greetings from Montreal ❤️😊 Canada 🇨🇦
OdpowiedzUsuńDoskonaly przepis!
OdpowiedzUsuńI want to try this! Looks yummy!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie czekolady z chałwą
OdpowiedzUsuńTo ciasto dla mnie, kocham chałwę, a w połączeniu z czekoladą to poezja...
OdpowiedzUsuńWow, bardzo pysznie wygląda te ciasto, które przygotowane jest w sposób kreatywny. I za to cenię Twoje przepisy - proste, kreatywne i szybkie do wykonania, a zarazem przepysznie. Jesteś w tym świetna! Pozdrawiam Cię cieplutko i obdarowuję Cię moim sercem, który jest pełen pozytywnej energii 🤗🥰
OdpowiedzUsuńPysznosci!
OdpowiedzUsuń