poniedziałek, 20 czerwca 2016

Sałatka z ciecierzycą i prażonymi orzechami włoskimi

Delikatny smak ciecierzycy gotowanej na parze i prażonych orzechów włoskich daje niepowtarzalny smak. Sałatka jest delikatna i chrupiąca. W sałatce jest kilka składników, każdy z innej grupy smakowej. Bardzo dopasowany skład , na pewno zasmakuje każdemu. Całość delikatnie polałam  sosem czosnkowym.





Składniki;
Puszka gotowanej na parze ciecierzycy
1/2 czerwonej surowej papryki
2 jaja ugotowane na twardo
1/2 głowki sałaty lodowej
2 garści orzechów włoskich uprażonych
sos czosnkowy(100 ml majonezu naturalnego, 1 ząbek czosnku,suszony koperek, sól)



 Paprykę kroimy w kosteczkę, sałatę rwiemy na kawałki ręcznie, jajka drobimy .
Składniki mieszamy ze sobą. Dajemy ciecierzycę całą puszkę. Polewamy sosem czosnkowym.
Podajemy w serowych miseczkach.


Smacznego ;) W parze z sałatką

6 komentarzy:

  1. Wspaniała sałatka i pięknie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mega się prezentuje taka sałatka :) Świetnie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Średnio lubię ciecierzyce, ale sałatka prezentuje się pięknie :)

    OdpowiedzUsuń