Pyszna pasta jajeczna.W moim domu idzie jak woda ;) Szczególnie gdy mam swojskie jaja od kur z wolnego wybiegu-czyli od mojej teściowej :)
Składniki;
Jajka , majonez -najlepszy kielecki, sól, pieprz.
Ugotowane jaja przepuszczamy przez praskę. Lub rozgniatamy widelcem.
Dodajemy majonez, sól, pieprz. Pasta bardzo smakuje z pieczywem, pomidorkiem, szczypiorkiem, ogórkiem......
Polecam :)
Też często robię, bo bardzo ją lubimy :-)
OdpowiedzUsuńJadałyśmy ją w podstawówce czasem jak były z nią bułki rozdawane :P W tedy nam smakowała ale nigdy same jej nie przyrządziłyśmy ;)
OdpowiedzUsuńCo to była za podstawówka? Niedowiary ;)Mnie mleko w szklankach rozdawali.
UsuńPycha! idealne śniadanie
OdpowiedzUsuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńTeż mi się marzy taka pasta z jaj ze swojskich kur :) Przy okazji wizytacji rodziny na wsi, muszę trochę im jaj podprowadzić ;)
OdpowiedzUsuńHa ha Joasiu
Usuń