środa, 15 stycznia 2025

Jaglane śniadanie

 

Kasza jaglana 

z rodzynkami 




750 ml mleka 
1/2 szklanki kaszy jaglanej
szczypta soli 
rodzynki black jumbo
łyżeczka masła 

Kaszę przelej na sitku. Płucz ją, aż woda będzie przezroczysta. Zacznij gotować mleko z solą, dołóż masło i kaszę. Gotuj ok. 10 minut na małej mocy palnika, często mieszając. 

Smacznego 😀

11 komentarzy:

  1. Bardzo lubię kaszę jaglaną, jest wszechstronna. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta forma kaszy do mnie nie przemawia, tradycyjna kasza manna z masłem, cukrem I kakao, pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna sprawa, ja muszę spróbować na mleku roślinnym.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nie próbowałem używać prosa. Wiem, że proso jest naturalnie wolne od glutenu, co czyni je bezpieczną alternatywą dla osób z celiakią lub wrażliwością na gluten.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam kaszę jaglaną z owocami i konfiturą domowej roboty m

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj, tym razem bym nie skosztowała.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię kaszę jaglaną, ale nie w towarzystwie mleka:)

    OdpowiedzUsuń