Kasza jaglana
z rodzynkami
750 ml mleka
1/2 szklanki kaszy jaglanej
szczypta soli
rodzynki black jumbo
łyżeczka masła
Kaszę przelej na sitku. Płucz ją, aż woda będzie przezroczysta. Zacznij gotować mleko z solą, dołóż masło i kaszę. Gotuj ok. 10 minut na małej mocy palnika, często mieszając.
Smacznego 😀
Bardzo lubię kaszę jaglaną, jest wszechstronna. :)
OdpowiedzUsuńTa forma kaszy do mnie nie przemawia, tradycyjna kasza manna z masłem, cukrem I kakao, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJa wolę tradycyjną kaszę mannę.
OdpowiedzUsuńFajna sprawa, ja muszę spróbować na mleku roślinnym.
OdpowiedzUsuńJeszcze nie próbowałem używać prosa. Wiem, że proso jest naturalnie wolne od glutenu, co czyni je bezpieczną alternatywą dla osób z celiakią lub wrażliwością na gluten.
OdpowiedzUsuńZdrowa i pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę jaglaną z owocami i konfiturą domowej roboty m
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńOj, tym razem bym nie skosztowała.
OdpowiedzUsuńLubię kaszę jaglaną, ale nie w towarzystwie mleka:)
OdpowiedzUsuń👍😉
OdpowiedzUsuń