PYSZNY DESER NA BAZIE MLEKA I CZEKOLADY
500ml mleka 2%
60 g. czekolady 65%
2 łyżki skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka cukru lub innego słodzidła
1 łyżeczka masła (opcjonalnie)
Czekoladę pokrój na mniejsze cząstki.
Do zimnego mleka wsyp skrobię, dokładnie zamieszaj, umieść na kuchence i podgrzewaj, często mieszając. Podczas gotowania dołóż cukier i masło. Masa uzyska konsystencję budyniu. Połowę rozlewamy do miseczek. Do części która została w gorącym naczyniu wrzuć pokruszoną czekoladę i wymieszaj, aż powstanie sos czekoladowy. Ciemną masę umieść na mlecznej, udekoruj i zajadaj.
Smacznego.
Świetny przepis! Uwielbiam takie deserki :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :) Uwielbiam czekoladę :)
OdpowiedzUsuńO,proste a jakie dobre, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMe parece un postre delicioso ¡Me encanta!
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda Twój deserek kochana:)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszny. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńWiem, powtórzę się🙂 Szybki, łatwy i mniam! Mam tylko jedno pytanie: czy uda się na mleku roślinnym?
OdpowiedzUsuńJak najbardziej się uda. Nie będzie śnieżno biały jedynie :)
UsuńOjej, Ty to wiesz jak pobudzić moje kupki smakowe :)
OdpowiedzUsuńCieszę się 😀👍
UsuńKubki smakowe miały być rzecz jasna ;P
OdpowiedzUsuńMałgosiu rozumiem że ten pucharek to dla mnie? 🤤A tak serio to wspaniały deser, prosty w wykonaniu a jaki rozpustny 😁
OdpowiedzUsuńCudnie to wygląda.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i na pewno tak też smakuje.
OdpowiedzUsuńDeser wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuń