piątek, 8 sierpnia 2025

Sajgonki wz warzywami

 

SAJGONKI Z WARZYWAMI



Arkusze papieru ryżowego namocz. Na opakowaniu zazwyczaj znajduje się opis od producenta, czyli sposób w jaki należy przygotować spring rollsy.

Farsz ;

Kapusta pekińska
starta marchew
kukurydza
fasolka czerwona
paski łososia wędzonego
papryka

Warzywa ułóż na wilgotnych arkuszach, zwiń jak krokiety. 
Użyłam sosów sojowego i słodko kwaśnego.

Smacznego.






5 komentarzy:

  1. Nie jem ryb ale w wersji wegetariańskiej na pewno to danie też będzie pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam sama sajgonek, ale może wykorzystam Twój przepis.
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

  3. Bardzo lubię sajgonki, ale nigdy jeszcze ich sama nie robiłam. Twój przepis wygląda na prosty i pyszny. Może w końcu odważę się spróbować🙂

    OdpowiedzUsuń
  4. Są bardzo zdrowe, ponieważ nie zawierają smażenia ani mąki pszennej. Uścisk.

    OdpowiedzUsuń