piątek, 4 sierpnia 2017

Żeberka z kaszą




 Moja propozycja na smaczny obiad. 







1,2 kg. żeberek wieprzowych
1 litr wody
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka curry
5 ziarenek jałowca
5 ziarenek ziela angielskiego
sól do smaku
1/2 łyżeczki pieprzu
2 kopiate łyżki mąki
1 łyżeczka słodkiej papryki i papryki wędzonej



Mięso należy wypłukać pod bieżąca wodą. Pokroić w paski. Dusić pod przykryciem w przyprawach do miękkości. Mąkę rozprowadzić w 1/2 szklanki zimnej wody. Wlać do mięsa pod koniec gotowania. Powstanie gęsty sosik.
Smacznego.



6 komentarzy:

  1. Ja bym do tego dołożyła jeszcze zasmażaną koszoną kapustę i byłabym w siódmym niebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczna propozycja Małgosiu :) Takie dania bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie połączenie żeberek z kaszą ;) Pychotka. Muszę powiedzieć, że te danie jest wyśmienite :)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń