poniedziałek, 7 sierpnia 2017

Słodkie serduszko z owocami



Przez jakiś czas nie włączam piekarnika. Temperatury panujące na zewnątrz, nie pozwalają na to.
Przygotowałam ciasto na biszkoptach z serkiem mascarpone. Stworzenie tego smakołyku trwa kilka minut.  Nie wliczając czasu tężenia galaretki.



SŁODKIE SERDUSZKO





Opakowanie małych okrągłych biszkoptów
250 g. serka mascarpone
200 g. śmietanki 30 %
1 galaretka malinowa
300 ml. wrzątku

na wierzch;
maliny, winogrona
1 galaretka krystaliczna
500 ml. wrzątku






Biszkoptami wyłożyć dno blachy.

Galaretkę malinową rozpuścić w 300 ml. wrzątku. Odłożyć do wystudzenia.
Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do niej serek i mikserem wymieszać do połączenia. Wlać ostudzoną galaretkę. Masę wylać na biszkopty i równomiernie rozprowadzić łyżką.

Winogrona przeciąć na pół i wypestkować. Zalać wystudzoną galaretką krystaliczną.

Dno blachy wyłożyłam folią. Ponieważ galaretka mniej przywiera i ciasto łatwiej się kroi.

Smacznego.







14 komentarzy:

  1. To serduszko jest piękne:)))i na pewno pyszne:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Gosiu, to serducho jest cudne. Wygląda bardzo apetycznie.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie ciasta. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne :) W kształcie serduszka prezentuje się niesamowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne i pyszne ciasto :D

    OdpowiedzUsuń
  5. kształt serca jest taki uroczy, wymowny <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudowne ciasto :) Ja ostatnio włączyłam piekarnik, a później bardzo tego żałowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Małgosiu, dziękuję za przepis, wypróbuję! Pozdrawiam cieplutko☺

    OdpowiedzUsuń
  8. Urocze to mało powiedziane! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super ciasto :) Super wykonanie tego ciasta ;)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń