Przez jakiś czas nie włączam piekarnika. Temperatury panujące na zewnątrz, nie pozwalają na to.
Przygotowałam ciasto na biszkoptach z serkiem mascarpone. Stworzenie tego smakołyku trwa kilka minut. Nie wliczając czasu tężenia galaretki.
SŁODKIE SERDUSZKO
Opakowanie małych okrągłych biszkoptów
250 g. serka mascarpone
200 g. śmietanki 30 %
1 galaretka malinowa
300 ml. wrzątku
na wierzch;
maliny, winogrona
1 galaretka krystaliczna
500 ml. wrzątku
Biszkoptami wyłożyć dno blachy.
Galaretkę malinową rozpuścić w 300 ml. wrzątku. Odłożyć do wystudzenia.
Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do niej serek i mikserem wymieszać do połączenia. Wlać ostudzoną galaretkę. Masę wylać na biszkopty i równomiernie rozprowadzić łyżką.
Winogrona przeciąć na pół i wypestkować. Zalać wystudzoną galaretką krystaliczną.
Dno blachy wyłożyłam folią. Ponieważ galaretka mniej przywiera i ciasto łatwiej się kroi.
Smacznego.
To serduszko jest piękne:)))i na pewno pyszne:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńGosiu, to serducho jest cudne. Wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Bardzo lubię takie ciasta. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne :) W kształcie serduszka prezentuje się niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńPiękne i pyszne ciasto :D
OdpowiedzUsuńSzybkie i smaczne ciacho :D
OdpowiedzUsuńkształt serca jest taki uroczy, wymowny <3
OdpowiedzUsuńUrocze serduszko :)
OdpowiedzUsuńCudowne ciasto :) Ja ostatnio włączyłam piekarnik, a później bardzo tego żałowałam :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście słodkie :D
OdpowiedzUsuńMałgosiu, dziękuję za przepis, wypróbuję! Pozdrawiam cieplutko☺
OdpowiedzUsuńRewelacyjne to Twoje ciacho 😍
OdpowiedzUsuńUrocze to mało powiedziane! :)
OdpowiedzUsuńSuper ciasto :) Super wykonanie tego ciasta ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuń