Pyszne ciacho, konsystencja jego jest inna, niż zrobionego na zwykłej mące pszennej. W dodatku piękny złocisty kolor, zachęca do jedzenia. Jest proste w wykonaniu, szybko się go robi i równie szybko znika z talerzyków :)
składniki na blaszkę 25/25
2 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
250 g. margaryny
1 i 1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru z wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 jaj ( M )
Margarynę zmiksować z cukrami na puch. Dodawać stopniowo po jednym całym jajku. Następnie po jednej łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Po połączenia składników, mieszać jeszcze chwilę mikserem. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ułożyć połówki moreli. Piec 45 minut w temp 170 * z termoobiegiem, grzanie dół.
Smacznego.
Pychota. Mniam mniam.
OdpowiedzUsuńMałgosiu wspaniałe ciacho 😃
OdpowiedzUsuńNigdy nie pichciłam nic w kuchni z mąką kukurydzianą :) Wygląda super!
OdpowiedzUsuńLubię kukurydziane ciasta!
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda i zjadłabym z wielką przyjemnością kawałeczek takiego ciasta :) Pyszności Małgosiu, pyszności :)
OdpowiedzUsuńWyglada pysznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Mmm... smakowite ciasto, nigdy nie używałam mąki kukurydzianej, ale kusi bardzo :D
OdpowiedzUsuńZ mąki kukurydzianej jeszcze ciasta nie piekłam, a widzę że to dobry pomysł bo wychodzi żółciutkie:)
OdpowiedzUsuńPychota. :)
OdpowiedzUsuńMuszę zapisać...
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPo prostu wspaniałe:)
OdpowiedzUsuńmorele kocham, ale właśnie takie przetworzone zyskują wiele na smaku:)
OdpowiedzUsuńCudnie wyglądają ☺
OdpowiedzUsuńŚwietne ciacho, u mnie też ostatnio morele w roli głównej ;)
OdpowiedzUsuńTakie piękne żółciutkie:))))na pewno pyszne:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńPyszne! Morele uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńGosiu!
OdpowiedzUsuńTo ciasto wygląda przecudnie. Nabrałam na nie ogromnej ochoty.
Może upiekę na niedzielę?
Pozdrowienia i buziaki:)
Pyszne ciasto z morelami i wygląda na bardzo delikatne :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto :)
OdpowiedzUsuńno i mam ochotę na coś słodkiego
OdpowiedzUsuńMAłgosiu przepszne to ciasto jużmam na nie ochote
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam z mąką kukurydzianą, muszę wypróbować przepis:)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda, takie lekkie i puszyste :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :) Zapisuję!
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać że nic nie robiłam z tą mąka i muszę nadrobić zaległości bo ciacho wygląda rewelacyjnie :-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuńPychotka!
OdpowiedzUsuńJuż widzimy jak polewamy go napojem migdałowym ^^ Ale pycha :D
OdpowiedzUsuńMorele uwielbiam, świetny dodatek do ciast :)
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem tak właśnie ma wyglądać prawdziwie rewelacyjne ciasto! :)
OdpowiedzUsuńOd razu bym się skusiła. Wcale by mnie nie trzeba było namawiać.
Super!
Pozdrowionka piątkowe :) Miłego popołudnia :)
Nie jadłem jeszcze ciasta z mąki kukurydzianej :) Jestem ciekaw, jak takie ciasto smakuje. Bardzo apetycznie wygląda te ciasto :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Pięknie i pysznie wygląda :) Kolorek rzeczywiście przyciąga wzrok :D
OdpowiedzUsuńJa coprawda jadłam chleb z tej mąki i wiem że jest super a ciasto bradzo apetyczne
OdpowiedzUsuńOwocowe ciasta uwielbiam!
OdpowiedzUsuńTakie ciasto to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńCiasto prezentuje się bardzo apetycznie. Nigdy takiego nie jadłam, a z przyjemnością skosztowałabym choć kawałeczek! Mniam <3
OdpowiedzUsuń