SERNIK PUSZEK
Lekki i puszysty sernik, rozpływa się w ustach.
składniki na formę 20/30 cm.
1 kg sera z wiaderka, musi być dobrej jakości i gęsty
2 duży budyń waniliowy bez cukru
2 łyżki mąki
1 łyżka esencji waniliowej
5 jaj
1 i 1/2 szklanki cukru
Ser zmiksować z cukrem, następnie dodawać stopniowo po jednym żółtku, przesianą mąkę, budyń i esencję waniliową. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać je z masą, najlepiej użyć w tym celu silikonowej szpatułki.
Gotową masę serową wyłożyć do formy.
Piec 50 min. w 170*
Smacznego.
Apetyczny serniczek ! Zjadłabym słuszną porcję przy porannej kawie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Bardzo często piekę ten sernik. Jest przepyszny.
OdpowiedzUsuńgenialnie wygląda
OdpowiedzUsuńO mniam, wspaniały ten serniczek ! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny serniczek :))
OdpowiedzUsuń