SMAŻONE CUKINIE
Wspaniałe, pyszne i sezonowe, przekąska lub dodatek do dania głównego. Najlepsze są młode cukinie krojone w całości, takie które nie mają jeszcze nasion.
młoda cukinia
masło klarowane
bułka tarta
2 jaja
przyprawy;
sól
Cukinie obieramy ze skórki, lecz niekoniecznie. Jaja rozbijamy i mieszamy z przyprawami. Pokrojoną cukinię wkładamy do masy jajecznej. Po dziesięciu minutach obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle.
Smacznego.
Takich cukini jeszcze nie jadłam. To musi być pyszne jedzonko.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię cukinię w takim wydaniu.
OdpowiedzUsuńOstatnio dużo u nas cukinii:)))taką też chętnie przygotuję:))Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńto cos dla mojej siostry ona "cukiniowa" musze jej podrzucic przepis
OdpowiedzUsuń