KORZENNE CIASTO Z
MANDARYNKAMI
Ciasto jest smaczne, aromatyczne, nie wymaga mieszania mikserem. Przygotuj dwie miski, do jednej wsyp suche składniki do drugiej mokre. Wymieszaj łyżką. Surowe ciasto przełóż do foremki i piecz.
Składniki;
2 czubate łyżki kakao
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 szklanka jogurtu gęstego naturalnego
2 jajka
1/3 szklanki oleju
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka mielonych goździków
1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
aromat pomarańczowy pół fiolki
Krem;
100 ml śmietanki 30%
100 g, serka mascarpone
Suche składniki przesiej do miski, wsyp cukier i dokładnie wymieszaj łyżką. W drugiej misce umieść mokre składniki i również dokładnie je wymieszaj ze sobą, najlepiej za pomocą rózgi kuchennej. Formę 20/20 posmaruj masłem i posyp kaszą manną. Wlej surowe ciasto. Piecz 45 minut w 170*
Przygotuj krem; ubij śmietankę, osobno serek (aby go zmiękczyć). Następnie połącz je ze sobą. Jeśli lubisz słodkie kremy, możesz dodać trochę cukru pudru. Posmaruj wierzch wystudzonego ciasta. Udekoruj obranymi mandarynkami.
Ciasto wygląda obłędnie. Jest problem: jogurt, śmietanka i serek.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
To ciasto musi być pyszne 🙂
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale. Czy nie masz problemu z ubiciem 30% śmietanki. Ja czasem z 36% mam kłopot...
OdpowiedzUsuńZdarza się że ciężko się ubija. Wtedy ratuję się żelatyną.
UsuńDziękuję za odpowiedź <3
UsuńWygląda przepysznie, muszę kiedyś spróbować zrobić.
OdpowiedzUsuńAleż ono musi być dobre.
OdpowiedzUsuńnuty korzenne i cytrusowe... to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńSmakowite i szybkie.
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie :) to połączenie smaków musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńTo ciasto musi smakować jak marzenie, na pewno spróbuję! ♥
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta korzenne:)
OdpowiedzUsuńIdealne na zimowe miesiące :) Zjadłabym z przyjemnością ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam czekoladowe ciasta i mandarynki, więc dla mnie to połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńBrzmi jak idealne ciasto w tym okresie zimowym :) Uwielbiam przyprawy korzenne i mandarynki oczywiście też! Mniam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko.
Wygląda przepysznie! Może uda mi się je niebawem zrobić :)
OdpowiedzUsuńMniam, ciasto wygląda przecudnie. Twoje pomysły na różne ciasta są niesamowicie ciekawe i wspaniałe
OdpowiedzUsuńSzanuję Twoją kreatywność - to coś, z czego słyną te przepisy kulinarne. Doskonała robota 👍🙂
Pozdrawiam Cię cieplutko i od serduszka, ściskam Cię mocno 🥰😘💖
Wow! Ależ pięknie wyrosło! Od razu widać rękę mistrzyni 😘🩷
OdpowiedzUsuńUwielbiam korzenne przyprawy. Super połączenie smaków. :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności, chętnie bym się poczęstowała ;p
OdpowiedzUsuńnie przepadam za korzennymi smakami:)
OdpowiedzUsuńTakiego ciasta nie robilam z mandarynkami. Musi być pyszne. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie i uwielbiam mandarynki w ciastach :D
OdpowiedzUsuńThis chocolate cake with oranges seems delicious. The ginger gives a hot in the mouths perhaps. An exotic savour with any doubt.
OdpowiedzUsuńUrosło pięknie, no i prezentuje się okazale:)
OdpowiedzUsuńKawałek do kawy zabieram i pozdrawiam cieplutko:)
Wygląda kusząco. Aż się głodna zrobilam :)
OdpowiedzUsuńNa razie słodyczom mówię "pas"... nawet tym domowym:) szklanka cukru to dla mnie zdecydowanie za dużo:)
OdpowiedzUsuńLooks so tasty!
OdpowiedzUsuńhttps://brigittapasztor.blogspot.com/