CHLEB Z TWAROGIEM
Chleb z białego sera i ziaren. Pyszny z chrupiącą skórką.
Składniki na jedną formę keksówkę.
500 g. twarogu
300 g. płatków owsianych
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka nasion słonecznika
1 łyżka siemienia lnianego
1/2 łyżeczki sody
1 płaska łyżeczka soli
3 jajka
2 łyżki wody
Ser zmiksuj blenderem. Dołóż ziarna w całości lub lekko rozdrobnione. Następnie jajka, sól, sodę, wodę i płatki owsiane. Wszystko razem wymieszaj dokładnie łyżką lub przez chwilkę zblenduj. Surową masę chlebową przełóż do formy.
Piecz 40 minut w 170*
Ależ on apetycznie wygląda. Muszę kiedyś wypróbować bo nigdy takiego nie piekłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Chlebek mało pracochłonny i zdrowy. Wygląda świetnie. Pozdrawiam serdecznie 🌺🌺🌺🌺
OdpowiedzUsuńAleż ten chlebek musi być pyszny. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńCiekawa wersja, ostatnio też pokazywałam mój ulubionych chleb z twarogu, jednak inny skład :)) Twój wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, Agness:)
Wygląda i smakuje na pewno pysznie
OdpowiedzUsuńWspaniały!
OdpowiedzUsuńWygląda i na pewno smakuje przepysznie.
OdpowiedzUsuńFajny i prosty przepis, z pewnością spróbuję :)
OdpowiedzUsuńUn pan sin harina que serà bien recibido para quienes no toleran el trigo
OdpowiedzUsuńBesos
No proszę, łatwe w przyrządzeniu i na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńOh, szukałam tego przepisu, muszę koniecznie wypróbowac, dziękuję, dobrego maja!
OdpowiedzUsuńPrzepis w sam raz dla mnie:)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam majem
Przepięknie wygląda ten chlebek, muszę chyba w końcu odważyć się na ten przepis 🙂
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis :D
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńSmacznie pozdrawiam:)
Piekłam podobny chlebek z przepisu Agness. Ma więcej nasion ale nie ma płatków i to chyba jedyna różnica a smak super!
OdpowiedzUsuńTeraz wypróbuję Twoja wersję bo chlebek wygląda niezwykle kusząco:)
Ale super przepis, chleb ma na pewno mega fajną zawartość białka! Ja jeszcze nigdy nie piekłam własnego chleba, ale tak myślę o tym od dłuższego czasu i muszę znaleźć chwilę czasu na to :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, chlebek wygląda znakomicie:)
OdpowiedzUsuńPycha :) Znam ten chlebek, wychodzi nawet bez blendowania :)
OdpowiedzUsuńwitam serdecznie 🤍
OdpowiedzUsuńchlebek wygląda apetycznie i pewnie jest znakomity .. zapisałam Twój wspaniały przepis, który chciałabym wypróbować.. nigdy nie piekłam chleba, ale w końcu musi być ten pierwszy raz 😊🍞
- pozdrawiam ciepło, życzę dobrych dni 🧡🌞🍀🌸
Świetny.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że udostępniłaś ten przepis, bo akurat przeglądając inne blogi doszłam do wniosku, że ostatnimi czasy za mało robię "fajnych rzeczy", między innymi w kuchni. Jakieś ciasta, babeczki... Ale jakiś czas temu rozmawialiśmy z moim chłopakiem właśnie na temat chleba i jego pieczenia.
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbujemy ten przepis w najbliższym czasie :)
Kiedyś już gdzieś widziałam taki przepis ale niestety nie zrobiłam tego chlebka, a szkoda bo wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńOryginalny chlebuś, chętnie go wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, nie jadłam jeszcze takiego chleba :)
OdpowiedzUsuń🍒🍄🌈🦋🦄🍰🎨🎀✨
OdpowiedzUsuń