CIASTO BEZ GLUTENU
Z CZERWONEJ FASOLI I BANANÓW
Składniki na blaszkę 20/20
3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (lub z puszki odsączonej)
3 banany bardzo dojrzałe
4 łyżki miodu
6 łyżek kakao
6 kostek rozpuszczonej gorzkiej czekolady
3 jajka
2 płaskie łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
szczypta soli
Fasolę, banany i jajka zmiksować blenderem. Dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy.
Surowe ciasto przełożyć do formy. Piec w 180* opcja dół.
Gotowe upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
Na pewno zrobię to ciasto. 🥧 🍌😊
OdpowiedzUsuńTaka kuchnia to ciągle dla mnie nowość choć na pewno spróbuję bo wyglada smacznie:)
OdpowiedzUsuńSłyszałam o nim :)
OdpowiedzUsuńKiedyś piekłam podobne i było pyszne :D
OdpowiedzUsuńPyszne ciacho :)
OdpowiedzUsuńTakie ciasto chętnie bym zjadła :D Super przepis :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
a jak pięknie przyprószone :)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam jeszcze takiego ciasta, choć o nim słyszałam. Wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam to ciasto :)
OdpowiedzUsuńMoja córa piecze podobne, ja nie miałam okazji spróbować :) Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńWyglada obłędnie i na pewno tak smakuje :)
OdpowiedzUsuń