MINI KROKIETY Z MIĘSEM W SOSIE PIECZARKOWYM
Ciasto na naleśniki;
mleko- 2 litry
jaja-3 sztuki
mąka- tyle aby ciasto było odpowiednio gęste
sól- płaska łyżeczka
Zrobiłąm z dwóch litrów mleka, ciasta ma być dużo, ponieważ naleśników powinno być również sporo.
Farsz;
1 kg. mięsa
3 duże cebule
sól,
Panierka;
jaja
bułka tarta
olej do smażenia
Mięso dusimy pod przykryciem z przyprawami, dodajemy usmażoną cebulę.
Następnie mielimy.
Farsz z mięsa zawijamy w naleśniki. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy.
Sos pieczarkowy;
1 kg. pieczarek
3 cebule
sól do smaku
1 łyżka mąki i śmietany.
Pieczarki i cebulę pokroić na plasterki, dodać przyprawy i dusić aż puszczą wodę.
Zagęścić mąką rozprowadzoną w odrobinie wody i śmietanie.
Bardzo smaczny obiadek pycha
OdpowiedzUsuńMoja rodzinka na pewno by się nimi zajadała ze smakiem. 😊
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńMoja droga, sa swietne :)
OdpowiedzUsuńKrokiety robię -owszem, ale duże.
OdpowiedzUsuńZ małymi trochę zachodu, a moje chore ręce niestety nie nadążają!
Ale dla zdrowych i kulinarnie uzdolnionych takie mini, jak najbardziej:)
Smacznie pozdrawiam:)
Pyszny obiadek 😊
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuń