TARTA SZPINAKOWA
1 opakowanie ciasta francuskiego
450 g. szpinaku rozdrobnionego (mrożonego)
3 ząbki czosnku
łyżka masła
2 łyżki śmietany 18%
3 surowe jajka
sól i pieprz do smaku.
Szpinak dusimy na maśle, wgniatamy czosnek, doprawiamy do smaku, dobrze jest dolać troszkę wody. Gdy szpinak będzie gotowy, w osobnym rondelku miksujemy jaja ze śmietaną.
Łączymy ze szpinakiem.
Masę wylewamy na ciasto francuskie. Boki ciasta rolujemy w górę.
Tak przygotowaną tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika 200* i pieczemy 20 minut.
Smacznego.
Prosta i szybka tarta. Miłego dnia 🌺🌷🌻
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszna. Wygląda rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam tartę szpinakową. 😊
OdpowiedzUsuńBłyskawiczna do zrobienia. Lubię takie przepisy. :)
OdpowiedzUsuńPysznie wykonana tarta :)
OdpowiedzUsuńNigdy takiej nie jadłam:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPychota , uwielbiam jeść przygotowywać już troszkę mniej.;))
OdpowiedzUsuńkiedyś na awaryjny obiad zrobiłam rodzicom podobną z dodatkiem pomidorków koktajlowych i salami. ale sie zajadali! Tarty z ciasta francuskiego sa super, zwlaszca teraz latem, kiedy kazdy patrzy jak by tu tylko szybko cos przygotowac i miec spokoj :D
OdpowiedzUsuńProsta i smaczna a jak pięknie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńŁadna... zielona :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie, pychotka :)
OdpowiedzUsuńPyszna tarta i wygląda niezwykle kusząco.
OdpowiedzUsuńOh so nice and cute recipe
OdpowiedzUsuńxx
Przepyszna tarta! <3
OdpowiedzUsuń