czwartek, 2 lipca 2020

TARTA SZPINAKOWA



TARTA SZPINAKOWA




1 opakowanie ciasta francuskiego
450 g. szpinaku rozdrobnionego (mrożonego)
3 ząbki czosnku
łyżka masła
2 łyżki śmietany 18%
3 surowe jajka
sól i pieprz do smaku.

Szpinak dusimy na maśle, wgniatamy czosnek, doprawiamy do smaku, dobrze jest dolać troszkę wody. Gdy szpinak będzie gotowy, w osobnym rondelku miksujemy jaja ze śmietaną.
Łączymy ze szpinakiem.
Masę wylewamy na ciasto francuskie. Boki ciasta rolujemy w górę.
Tak przygotowaną tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika 200* i pieczemy 20 minut.

Smacznego.



14 komentarzy:

  1. Prosta i szybka tarta. Miłego dnia 🌺🌷🌻

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno jest pyszna. Wygląda rewelacyjnie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tartę szpinakową. 😊

    OdpowiedzUsuń
  4. Błyskawiczna do zrobienia. Lubię takie przepisy. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy takiej nie jadłam:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  6. Pychota , uwielbiam jeść przygotowywać już troszkę mniej.;))

    OdpowiedzUsuń
  7. kiedyś na awaryjny obiad zrobiłam rodzicom podobną z dodatkiem pomidorków koktajlowych i salami. ale sie zajadali! Tarty z ciasta francuskiego sa super, zwlaszca teraz latem, kiedy kazdy patrzy jak by tu tylko szybko cos przygotowac i miec spokoj :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Prosta i smaczna a jak pięknie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszna tarta i wygląda niezwykle kusząco.

    OdpowiedzUsuń