niedziela, 23 maja 2021

Brownie z fasolą i bakaliami


 BROWNIE Z FASOLĄ, BANANAMI

I BAKALIAMI



Brownie z czerwonej fasoli, bananów i suszonych bakalii. Smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam.

Składniki na formę 15/15

2 duże banany
2 łyżki kakao
2 jaja
1 puszka czerwonej fasoli
1 łyżka miodu
2 łyżki golden syrup

Fasolę odsączyć z zalewy, dodać pokrojone banany, jaja, kakao, miód i golden sirup, zmiksować za pomocą ręcznego blendera. Namoczone wcześniej morele i śliwki pokroić i dodać do ciasta. Orzechy nerkowca dodać w całości. Ciasto wylać do formy i piec w 170* 30 minut. 

Polewa;

2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka miodu
2 łyżki kakao
30 g. gorzkiej czekolady

Olej roztopić, dodać miód, kakao i kostki czekolady. Polewę wylać na gotowe, upieczone ciasto i posypać orzechami nerkowca.

Smacznego.








4 komentarze: