BROWNIE Z FASOLĄ, BANANAMI
I BAKALIAMI
Brownie z czerwonej fasoli, bananów i suszonych bakalii. Smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam.
Składniki na formę 15/15
2 duże banany
2 łyżki kakao
2 jaja
1 puszka czerwonej fasoli
3 łyżki orzechów nerkowca
1 łyżka miodu
2 łyżki golden syrup
Fasolę odsączyć z zalewy, dodać pokrojone banany, jaja, kakao, miód i golden sirup, zmiksować za pomocą ręcznego blendera. Namoczone wcześniej morele i śliwki pokroić i dodać do ciasta. Orzechy nerkowca dodać w całości. Ciasto wylać do formy i piec w 170* 30 minut.
Polewa;
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka miodu
2 łyżki kakao
30 g. gorzkiej czekolady
Olej roztopić, dodać miód, kakao i kostki czekolady. Polewę wylać na gotowe, upieczone ciasto i posypać orzechami nerkowca.
Smacznego.
Smacznie wygląda:))nigdy takiego nie robiłam:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię i często robię to ciasto.
OdpowiedzUsuńCudowne połączenie smaków. Pycha! <3
OdpowiedzUsuńFajne brownie :)
OdpowiedzUsuń