CIASTO Z CZEREŚNIAMI
Ciasto z owocami sezonowymi, łatwe w zrobieniu. Znika jeszcze ciepłe. Polecam do kubka mleka lub filiżanki kawki. Upiekłam go w średniej wąskiej blaszce.
Składniki;
1 i 1/2 mąki pszennej
1 łyżeczka cukru z wanilią
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
2 jaja
3 łyżki roztopionego masła
Ciasto miksujemy krótko. Łączymy ze sobą składniki mokre i dodajemy suche. Mieszamy mikserem.
Z czereśni usuwamy pestki, owoce obtaczamy w mące.
Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wylewamy połowę ciasta, układamy owoce i dopełniamy pozostałą częścią ciasta.
Pieczemy 20 minut w 180*
Smacznego.
Do herbatki lub kawki bardzo dobra propozycja.
OdpowiedzUsuńsuper ciasto proste i pyszne
OdpowiedzUsuń