CIASTO CZEKOLADOWE DELIKATNE I PUSZYSTE
Delikatne i lekkie ciasto czekoladowe. Zawsze się udaje, wyrasta i dobrze smakuje. Szybko się piecze i jeszcze szybciej znika. Przygotuj formę do pieczenia 20/30 cm.
Składniki;
1 kopiata szklanka mąki
3 łyżki kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
3/4 szklanki cukru
3/4 kostki masła lub margaryny (150g.)
1/2 szklanki wody (letniej)
3 duże jaja lub 4 mniejsze
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dosyp cukier i wymieszaj. Masło rozpuść i przestudź. Do letniego masła wlej wodę i wbij jaja. Do mokrych składników trzema partiami wsypuj suche. Cały czas mieszaj mikserem. Po dodaniu całej sypkiej mieszanki, miksuj jeszcze ok 2 minuty na najwyższych obrotach.
Surowe ciasto przełóż do formy, wyrównaj wierzch. Piecz 40 minut opcja dół w temperaturze 170*
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz