PĄCZKI DLA NIECIERPLIWYCH
Pączki serowe są pyszne, pulchne i chrupiące. Nie mają w składzie drożdży, więc nie wymagają, wyrabiania, zagniatania i czekania. Podstawowe składniki to twaróg i mąka. Jak sama nazwa mówi, są ekspresowe w zrobieniu.
Składniki;
500 g. mąki
500 g. białego twarogu w kostce (półtłusty lub tłusty)
1/2 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki sody
3 jaja (M)
1 łyżka cukru z wanilią
olej do smażenia
Mąkę przesiej, dołóż cukry, sodę i wymieszaj. W osobnym naczyniu zgnieć łyżką lub widelcem twaróg, wbij jaja i wsyp suche składniki. Ręką uformuj kulę. Blat podsyp mąką i rozwałkuj na grubość
ok. 1 i 1/2 cm. Wykrawaj krążki. Smaż je z obu stron na złocisty kolor. Ze składników, które podałam usmażysz ok. 50 sztuk pączków. Do wykrawania użyłam szklaneczki o ostrych końcach.
Smacznego.
Robiłam kilkukrotnie podobne. Lubię ekspresowe desery. :)
OdpowiedzUsuńFajnie. Idealny przepis dla niecierpliwych.
OdpowiedzUsuńUwielbiam pączki serowe :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze i najszybciej. Mniam uwielbiam. Pozdrowionka.
OdpowiedzUsuńPychota.
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie:) Bardzo lubiłam, ale już nie jem takich rzeczy :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie:) Bardzo lubiłam, ale już nie jem takich rzeczy :)
OdpowiedzUsuńProste jest zawsze najlepsze. Pączusie wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńW prostocie tkwi siła, super przepis.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie:)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować, bo wyglądają doskonale.
OdpowiedzUsuńMogłabym jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńaż ślinka cieknie:) pychota:)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie. Wypróbuję. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam serdecznie 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
OdpowiedzUsuńWow, wspaniale wyglądają te pączki. Takowych jeszcze nie robiłem i przyznam, że z miłą chęcią wypróbuję ten przepis. Dzięki, że dzielisz się z nami takimi przepisami kulinarnymi. Jestem Tobie wdzięczny za to 🤗
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i od serca 😘🤗💕
w sam raz do herbatki!
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie :) Idealny dodatek do kawki!
OdpowiedzUsuńŻeby tak można jeść bezkarnie...niestety nie należę do tych ludzi co mogą:-)))
OdpowiedzUsuńBardzo sprytne! Przepis do wykorzystania.
OdpowiedzUsuńIls ont l'air bien bons ces beignets !
OdpowiedzUsuńBonne journée !
Anna
Jakie apetyczne, aż ślinka cieknie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
O tak, idealne pączusie dla mnie :D
OdpowiedzUsuńWitaj niedzielnie
OdpowiedzUsuńDla mnie tylko z mąką bezglutenową...
Pozdrawiam końcówką lutego
Szybkie i pyszne :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie :D
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że takich jeszcze nie robiłam a szkoda bo wyglądają bosko! Takie idealnie okrąglutkie 😀
OdpowiedzUsuńwyglądają wspaniale!
OdpowiedzUsuńYo también estaría impaciente por probarlas, se ven deliciosas.
OdpowiedzUsuńQuesta è un'ottima ricetta!
OdpowiedzUsuńYummy
OdpowiedzUsuńZawsze kupuję gotowe pączusie, ale chyba tym razem zaryzykuję i przetestuję Twój przepis. Mam nadzieję, że coś mi tam wyjdzie zjadliwego :)
OdpowiedzUsuńdo kawki ideollo:D
OdpowiedzUsuńOjej... jakie to łatwe się wydaje. Dziękuję za przepis, chcę zrobić, a przynajmniej spróbować...no zdecydowanie. hehe Napisze komentarz i robię zdjęcie przepisu. Pozdrawiam i życzę dobrego dnia. :****
OdpowiedzUsuńOjej... jakie to łatwe się wydaje. Dziękuję za przepis, chcę zrobić, a przynajmniej spróbować...no zdecydowanie. hehe Napisze komentarz i robię zdjęcie przepisu. Pozdrawiam i życzę dobrego dnia. :****
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą wersję pączków, są pycha :)
OdpowiedzUsuńBeautiful blog
OdpowiedzUsuń