PIECZONE
POMIDORKI
Pieczone pomidorki są doskonałym dodatkiem do wędliny, serów i sałatek. Po upieczeniu są kwaskowo słodkawe. Można je zmiksować i dodać do makaronu.
Składniki;
500 g. pomidorków
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól
Łyżeczka bazylii
Pomidory wypłucz i przekrój na połówki. Posól i spryskaj oliwą. Wierzch posyp bazylią. Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 *C. Piecz je 30 minut w naczyniu żaroodpornym.
Smacznego.
Świetne, poczekam do lata, nie kupuje teraz pomidorow, pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńJa niestety jestem uczulona na pomidory.
OdpowiedzUsuń👍🙂
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł.
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować, bo połączenie pomidorków z bazylią bardzo mi odpowiada.
Nie pomyślałam nigdy, aby upiec pomidory.
OdpowiedzUsuńOd czasu do czasu piekę pomidorki, ale raczej do sosu,do sałatki jeszcze nie dodawałam.
OdpowiedzUsuńDobry pomysł do wykorzystania pomidorków koktajlowych w takiej formie jako dodatku 👍🏻🙂
OdpowiedzUsuńLubię i takie :) W sezonie mamy dużo pomidorów to i najróżniejsze przepisy testujemy :)
OdpowiedzUsuńRobię czasem pieczoną fetę z pomidorkami. :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście dobry i szybki pomysł.
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńMam chęć je wypróbować. Pycha!
OdpowiedzUsuńPieczone są pycha.
OdpowiedzUsuńW takiej wersji pomidorów jeszcze nie jadłam, ale chyba nie za bardzo by mi odpowiadały, bo są ze skórką, a ja zawsze ją usuwam :)
OdpowiedzUsuńPychotka, pomidory zjadam w każdym wydaniu... uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńKocham pomidory, a pomidorki koktajlowe to prawdziwa delicja, tylko one zimą smakują tak, jak powinny smakować pomidory :)
OdpowiedzUsuń