PLACUSZKI Z JABŁKAMI
NA JOGURCIE
Pyszne i pulchne placuszki z korzenną nutką i tartymi jabłkami.
Składniki;
1/2 litra mleka
duży kubek jogurtu naturalnego
2 jaja
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki cukru z wanilią
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
2 duże jabłka
płaska łyżeczka przyprawy korzennej do piernika
Jabłka zetrzeć ze skórką na tarce o grubych oczka. Mleko, jogurt, jajka i i suche składniki wymieszać ze sobą w blenderze.
Masę wlać do startych jabłek. Wymieszać. Placuszki smażyć z obu stron.
Smacznego.
Dzięki za inspirację mniam :)
OdpowiedzUsuńjesienne pyszotki :)
OdpowiedzUsuńMam ochotę na takie placuszki z jabłkami.
OdpowiedzUsuńZrobię oczywiście bez mleka i jogurtu.
Pozdrawiam:)
Na pewno myszka :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie placuszki. 😊
OdpowiedzUsuńNa jogurcie to coś nowego
OdpowiedzUsuńIdealne na podwieczorek :)
OdpowiedzUsuńTakie placuszki to sama błogość podniebienia.
OdpowiedzUsuńTakie lubię . Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńRobiłam ostatnio placuszki, chętnie spróbuję zrobić z Twojego przepisu. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ;-D
OdpowiedzUsuń