SZARLOTKA SYPANA
Składniki;
1 szklanka mąki pszennej typ 500
2 szklanki kaszy manny
jabłka ze słoika 1 litr
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru, jeżeli jabłka są słodkie można pominąć
1 łyżeczka mielonych goździków
170 g. masła
Mąkę przesiać z proszkiem do miski, dodać kaszę mannę oraz cukier. Wymieszać.
Masło umieścić w zamrażarce.
Suche składniki podzielić na trzy części.
Do jabłek dodać mielony goździk.
Na spód naczynia do pieczenia wsypać jedną część suchych składników. Na nie pół słoika jabłek. Ponownie sucha część składników i druga połowa słoika jabłek. Kończymy suchymi składnikami. Na nie należy zetrzeć masło.
Piec 170*- 60 minut.
Cała nasza rodzinka uwielbia szarlotkę. 😊
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam tej sypanej ;)
OdpowiedzUsuńslyszalam o niej juz wiele. musze kiedys sprobowac, bo wyglada super :)
OdpowiedzUsuńRobiłam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szarlotkę pod każdą postacią.
OdpowiedzUsuńLovely post dear! Have a great weekend! xx
OdpowiedzUsuńBardzo lubię szarlotkę:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńUwielbiam szarlotkę. takiej nigdy nie robiłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
uwielbiam szarlotkę, niestety jestem noga totalna do pieczenia, więc tym bardziej zazdroszczę
OdpowiedzUsuńIm prościej tym lepiej:) na pewno pyszna:)
OdpowiedzUsuńwyjątkowo ją lubię:)
OdpowiedzUsuńPyszna szarlotka :) Chętnie zjadłabym kawałek :)
OdpowiedzUsuńPieklam już 3 wersje tego ciasta i za każdym razem lepiej smakuje
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić, bo pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNa szarlotkę to mnie namawiać nie trzeba :-)
OdpowiedzUsuńPyszna,robiłam bardzo dawno temu ;-)
OdpowiedzUsuńcałe wieki jej nie robiłam
OdpowiedzUsuń