środa, 30 października 2019

Jaglany pudding z prażonym słonecznikiem



JAGLANY PUDDING Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM




3/4 szklanki kaszy jaglanej
łyżka masła
2 i 1/2 szklanki mleka
szczypta soli
4 łyżki uprażonych pestek słonecznika

Do garnka wsypać wypłukaną kaszę, wlać mleko, dodać masło i sól. Gotować na małej mocy palnika pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Po około 20 minutach kasza będzie odpowiednio ugotowana, wchłonie całe mleko i zrobi się miękka.

Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Posypać nimi kaszę. 

Smacznego.

17 komentarzy:

  1. ¡¡Hola!! Un postre fácil y delicioso, me gusta. Besitos.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda zachęcająco,chętnie przygotuję:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny pomysł na zdrowe śniadanko. Pozdrawiam Małgosiu :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. O to pewnie jest smaczne choć kaszy nie lubię to może , kto wie?;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki deser mogłabym zjeść, bo smaczny i zdrowy😄🏵️🧡

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo dobry na śniadanie. Wygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł na wykorzystanie do małej przekąski tego co właściwie zawsze mamy pod ręką :)

    OdpowiedzUsuń