JAGLANY PUDDING Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM
3/4 szklanki kaszy jaglanej
łyżka masła
2 i 1/2 szklanki mleka
szczypta soli
4 łyżki uprażonych pestek słonecznika
Do garnka wsypać wypłukaną kaszę, wlać mleko, dodać masło i sól. Gotować na małej mocy palnika pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Po około 20 minutach kasza będzie odpowiednio ugotowana, wchłonie całe mleko i zrobi się miękka.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Posypać nimi kaszę.
Smacznego.
Ale mi zrobiłaś smaki :)
OdpowiedzUsuń¡¡Hola!! Un postre fácil y delicioso, me gusta. Besitos.
OdpowiedzUsuńSmakowity :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie. Pychota.
OdpowiedzUsuńPychotka!☺
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco,chętnie przygotuję:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńFajny pudding:)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na zdrowe śniadanko. Pozdrawiam Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńO to pewnie jest smaczne choć kaszy nie lubię to może , kto wie?;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki deser. 😊
OdpowiedzUsuńTaki deser mogłabym zjeść, bo smaczny i zdrowy😄🏵️🧡
OdpowiedzUsuńBardzo dobry na śniadanie. Wygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na wykorzystanie do małej przekąski tego co właściwie zawsze mamy pod ręką :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam domowe puddingi z kasz :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie deserki :)
OdpowiedzUsuńPyszota :-)
OdpowiedzUsuńPyszny deserek :-)
OdpowiedzUsuń