czwartek, 26 grudnia 2019

Ryba w warzywach


RYBA W WARZYWACH



Ryba w warzywach to  tradycyjna sałatka świąteczna. Jest smaczna na zimno oraz na ciepło. 

Składniki;

1 kg. płatów mintaja
5 średnich marchewek
2 średnie pietruszki
1/2 średniego selera
3 średnie cebule

Rybę natrzeć solą pokroić w paski, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć z obu stron.
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmażyć pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać starte warzywa. Dodać wody i trochę oliwy. Jeszcze przed usmażeniem cebuli, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. 

Całość doprawić maggi.

Smacznego.

6 komentarzy:

  1. Taka rybka w warzywach to musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas bardzo często robimy to danie i jest pyszne. 😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię taką rybkę !
    Radosnego świętowania !

    OdpowiedzUsuń
  4. Oh my gosh this recipe looks so yummy
    Thanks for share with us
    Happy Holidays
    xx

    OdpowiedzUsuń
  5. Smacznie, ale mogę tylko popatrzeć, bo dieta.
    Pozdrawiam serdecznie, jeszcze w starym roku🤗☕💖

    OdpowiedzUsuń