RYBA W WARZYWACH
Ryba w warzywach to tradycyjna sałatka świąteczna. Jest smaczna na zimno oraz na ciepło.
Składniki;
1 kg. płatów mintaja
5 średnich marchewek
2 średnie pietruszki
1/2 średniego selera
3 średnie cebule
Rybę natrzeć solą pokroić w paski, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć z obu stron.
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmażyć pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać starte warzywa. Dodać wody i trochę oliwy. Jeszcze przed usmażeniem cebuli, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.
Całość doprawić maggi.
Smacznego.
Taka rybka w warzywach to musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńTaka rybka jest pyszna.
OdpowiedzUsuńU nas bardzo często robimy to danie i jest pyszne. 😊
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką rybkę !
OdpowiedzUsuńRadosnego świętowania !
Oh my gosh this recipe looks so yummy
OdpowiedzUsuńThanks for share with us
Happy Holidays
xx
Smacznie, ale mogę tylko popatrzeć, bo dieta.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, jeszcze w starym roku🤗☕💖