czwartek, 29 października 2020

Czosnkowe zapiekanki bogato nadziane


 CZOSNKOWE BAGIETKI 

BOGATO NADZIANE





Nie znam kogoś, kto nie lubił by bagietek z czosnkiem. Szczególnie świeżych, ciepłych i chrupiących. 
Dzisiaj zaprezentuję sposób na pyszne zapiekanki z ich wykorzystaniem.
Cieplutkie, z prażoną cebulką i delikatnym posmakiem czosnku.

4 sztuki bagietek czosnkowych
8 sztuk parówek cielęcych
2 kulki sera mozzarella
ser żółty łatwo topliwy
szczypiorek

Na wierzch ulubione sosy. U nas były sos tysiąca wysp, czosnkowy i keczup. 


Każdą bagietkę należy przeciąć wzdłuż jak na zdjęciu poniżej. Umieścić kiełbaski, sery .Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170* i piec 15-20 minut.
Po upieczeniu obficie posypać prażoną cebulką i szczypiorkiem. 

Smacznego.




9 komentarzy:

  1. Wyglądają pysznie:))uwielbiam czosnkowe bagietki:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię czosnkowe bagietki, ale w takim wydaniu, jeszcze ich nie jadłam. 😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście, bogato nadziałaś bagietki. Wyglądają na przesmaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. O rany, ależ mi zapachniało :)) Wyglądają obłędnie i na pewno smakują wspaniale :)
    Pozdrawiam ciepło, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam czosnkowe bagietki a w takiej wersji to już w ogóle petarda :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne bagietki! Wyglądają wspaniale! <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Smakowita propozycja, aż ślinka leci :)

    OdpowiedzUsuń